Вървим уверено към Велико Народно събрание. Това заяви бившият министър на правосъдието Антон Станков в Добро утро, Европа. Липсваше дебат при промяната на Конституцията, смята той. А

...
Вървим уверено към Велико Народно събрание. Това заяви бившият министър на правосъдието Антон Станков в Добро утро, Европа. Липсваше дебат при промяната на Конституцията, смята той. А
Коментари Харесай

Вървим уверено към Велико Народно събрание, смята бившият правосъден министър Антон Станков

Вървим уверено към Велико Народно заседание. Това заяви бившият министър на правосъдието Антон Станков в " Добро утро, Европа ". Липсваше дебат при промяната на Конституцията, смята той. А преди да излезе решението на Конституционния съд по отношение на измененията в главния закон, ще бъде запълнен съставът му, предвижда Станков.

 

В последните 2-3 години всеки диалог на тематика право и съблюдаване на Конституцията е безспорен ненужен. Управляващите в никакъв случай не се преценяват с правила и закони. Съгласен съм с изразеното мнение на президента Радев. Основния проблем ще бъде процедурата по смяната на Конституцията. Вторият проблем е дали това Народно събрание има подготвеност да извърши тези промени. Не мога да предвиждам. Тепърва ще лъснат проблемите, които тези промени в Конституцията създават. 

Еднозначно всички страни сочат, че мандатът на избраните съдии в Конституционен съд би трябвало да бъде довършен. Те вероятно няма да изкарат пълен мандат, само че самият Конституционен съд ще се произнесе за това.

Единственото положително нещо е открояването на независимостта на съда в разделянето на Висш съдебен съвет. Но това основава и проблеми много. Трябва веднага да се промени Законът за правосъдната власт, в случай че желаеме Висш съдебен съвет да действа. 

В момента сме подвластни от външно-политическите процеси. Войната в Украйна доста ни въздейства. Пряко въздействие има и това кой ще е президент на Съединени американски щати.

Силният водач несъмнено остава Ахмед Доган в българската политика, а Движение за права и свободи една от най-стабилните партии.

 

Цялото изявление вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР